lördag 1 november 2008

Halloween

Vi brukar inte fira Halloween, men i veckan kom min karl hem med en pumpa så igår försökte jag mig på att göra en "Jack-o-lantern" för första gången.

Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet! Barnen älskade den också :)


..och när jag ändå var i farten så satte jag lite Halloweentema på fredagsmysmiddan också:

Det blev köttfärsfyllda Halloweenpaprikor med ris :) Goda var dom också!

Här kommer mitt egenhändigt påkomna recept om någon är sugen på att prova:

***

Köttfärsfyllda paprikor med ris (ca 4 port)

400 g köttfärs

1 gul lök

2,5 dl matlagningsgrädde

några msk tomatpuré

riven ost efter tycke och smak

valfritt ris (jag använder basmati)

Börja med att skära loss "locken" på paprikorna och töm ur alla frön. (Ev. kan man förvälla paprikorna i kokande vatten nån minut för att få dom lite mjukare) Hacka sen löken och fräs i lite smör. Tillsätt köttfärsen och stek i några minuter. Häll i matlagningsgrädden och ha i tomatpuren. Koka upp och smaksätt med salt och peppar. Fyll paprikorna med köttfärsröran och riven ost och sätt på locken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Servera med ris och en god sallad. Smaklig måltid!

***

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken fin pumpagubbe du har gjort. Maten såg också skojig och mumsig ut.

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken kul grej med de köttfärsfyllda paprikorna:)
Och pumpagubben är ju jättefin!
Kram Lallis

Anonym sa...

Det låter mumsigt med dom fyllda paprikorna...OCH dom ser jättefina ut oxå !

Pumpan blev perfekt !


Kram Stina

Anonym sa...

Söt pumpagubbe och de fyllda paprikor ser dessutom otroligt goda ut :) Vilken rolig idé.

Ha det så bra.
Hoppas lillgrabben kryar på sig.
kram!

Anonym sa...

Jag tkr också pumpagubben var fin :D