Kram
Jag var på Luffarslöjdskurs förra helgen och det var verkligen såå kul! Har köpt hem en mängd ståltråd och tänger och snor ihop saker nästan varje dag. Fick en idé om att göra siffror till adventsljusen och tycker att det blev riktigt fint. Bilder kommer på mina andra verk kommer i sinom tid.
***
Annars är vi lite småförkylda här hemma hela bunten. Frustrerande att inte ha den orken man vill till att julpynta och fixa.. Badrummet är så gott som färdigt nu , så det är en storstädning som behövs också. Jag får försöka ta lite i taget helt enkelt. Men det är svårt när man vill ha allt färdigt tills ikväll eftersom inte så mycket kommer hinnas med i veckan. Nästa helg är det dessutom kalashelg för stora killen som fyllde 5 år igår, så då vill man ju ha allt färdigt. Var tar all tid vägen på vintern? Känns som man ligger efter med allt. :/ Vintern är verkligen en kamp för mig varje år. Så trött så trött..
Men idag ska jag verkligen försöka njuta av att julen är i antågande. Fika lussebullar och julmust samt kanske hinna baka lite pepparkakor med pojkarna.
Trevlig Helg på er allihop!
Kram
Kram
En till bukett med blåbärsris fick ta plats i en loppisfyndad vas på sekretären.
***
I morgon ska vårt ena badrum rivas ut.. :/ Fuktskadat som in i norden. Som tur är står Bostadsrättsföreningen för kostnaden då det beror på felbygge. Ca 4 veckor kommer det ta för det måste avfuktas i flera veckor innan det byggs nytt. Kommer vara jobbiga veckor men ack så fint och fräscht det kommer bli! :) Får se om jag lägger in före och efter bilder sen när det är färdigt. Hatar verkligen den fula nuvarande aprikosflammiga plastmattan så jag kanske bespar er det lidandet och bara visar efterbild sen istället ;D Får se hur jag gör som sagt.
Kram
Det blev köttfärsfyllda Halloweenpaprikor med ris :) Goda var dom också!
Här kommer mitt egenhändigt påkomna recept om någon är sugen på att prova:
***
Köttfärsfyllda paprikor med ris (ca 4 port)
400 g köttfärs
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
några msk tomatpuré
riven ost efter tycke och smak
valfritt ris (jag använder basmati)
Börja med att skära loss "locken" på paprikorna och töm ur alla frön. (Ev. kan man förvälla paprikorna i kokande vatten nån minut för att få dom lite mjukare) Hacka sen löken och fräs i lite smör. Tillsätt köttfärsen och stek i några minuter. Häll i matlagningsgrädden och ha i tomatpuren. Koka upp och smaksätt med salt och peppar. Fyll paprikorna med köttfärsröran och riven ost och sätt på locken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Servera med ris och en god sallad. Smaklig måltid!
***